Vanaf het eerste weekend van de kerstvakantie (tot na de krokusvakantie) kan je een originele fotozoektocht doorheen de gemeente Willebroek volgen. Je passeert alle GO! scholen, ontdekt weetjes over de gemeente en je kan onderweg verschillende doe-opdrachten uitvoeren.

De VGO, de vrienden van het GO! onderwijs in Willebroek, en de Willebroekse GO! scholen baseerden hun fotozoektocht op de ‘hop on hop off bus tours’ in de grote steden. Je kan bij elke tour instappen op verschillende plaatsen in de gemeente.

Er is een grote tour van 10 km doorheen het centrum van Willebroek (A), een tour van 5 km in Blaasveld (B) en een kortere tour van 2 km (C) door Tisselt. Tijdens de wandeling passeer je alle GO! scholen van Willebroek (GO! scholengroep Rivierenland) en leer je deze beter kennen. De tocht is voor jong en oud en er zitten ook leuke doe-opdrachten in.

Zoeken, wandelen, geld inzamelen en schermen voor gelijke kansen

Je kan de zoektocht gratis downloaden op de verschillende sites van de GO! scholen.

Sympathisanten – die uit dank voor dit initiatief – de scholen graag sponsoren, kunnen terecht op de website www.schermenvoorgelijkekansen.be.

Op deze pagina kan je de GO! scholen in Willebroek terugvinden en hen met een kleine bijdrage financieel steunen. Met alle ingezamelde bedragen, investeren de scholen in extra ICT-middelen die de Willebroekse jongeren ten goede komen. Dankzij dit financiële duwtje maken alle kinderen de digitale sprong.

‘Schermen voor gelijke kansen’ is de eerste campagne van de GO! foundation waarbij scholen een pagina kunnen aanmaken op een platform en zo op een laagdrempelige manier geld kunnen inzamelen. Zorgen dat élk kind voldoende ICT-middelen heeft, is belangrijk. Het is immers onze toekomst.

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 1A
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

GO! basisschool 't Pleintje
Van Landeghemplein 4
2830 Willebroek
03 886 66 66
info@pleintje.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be